Hozzáadva:
01.07.2024

Miért fedje le a medencéjét?

Bemutatótermünkben vásárlókkal találkozva gyakran halljuk azt a véleményt hogy a medencefedés csak esztétikai funkciót tölt be, és egyfajta luxuselemnek számít, aminek nincs más értelme, mint hogy "jól néz ki".
Miért fedje le a medencéjét?

Miért fedje le a medencéjét?

Bemutatótermünkben vásárlókkal találkozva gyakran halljuk azt a véleményt, hogy a medencefedés csak esztétikai funkciót tölt be, és egyfajta luxuselemnek számít, aminek nincs más értelme, mint hogy "jól néz ki". Annak ellenére, hogy az ízléses medencetető kétségtelenül jelentős esztétikai eleme kertjének vagy udvarának, jelentősége elsősorban a praktikus és gazdaságos funkciókban rejlik, amelyek funkcionális elemmé teszik, amely nemcsak a költségeket, hanem a medence karbantartásával járó időt is megtakarítja. Végül, de nem utolsósorban, a minőségi tetőzet jelentősen meghosszabbítja az úszásszezont az üzemeltetési költség nulla vagy minimális növekedése mellett.

Szennyeződések elleni védelem 

A medencetető legnyilvánvalóbb funkciója a szennyeződések elleni mechanikai védelem. A fák levelei vagy a lekaszált fűcsomók többé nem kerülnek a medencébe – ahogy a rovarok vagy a legrosszabb esetben a kis rágcsálók sem, amelyek hajlamosak egy fedetlen medencét meglátogatni. A szennyeződések elleni védelem nemcsak a medence mechanikai tisztításának minimális igényét garantálja, hanem csökkenti a vegyszeres tisztítás költségeit is, melynek gyakoriságát a medence letakarásával csökkentheti.

Energiatakarékosság

A medence lefedésével nem csak a tisztítás során keletkező energiát takarítjuk meg, hanem a víz felmelegítésével és utántöltésével járó energiát is, hiszen a medence tetőzete jelentősen meggátolja a párolgást. Költségesebb tétel azonban a víz felmelegítésére fordított energia, ami a medencetetőink kiváló hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően jelentősen csökkenni fog. Az éjszakai órákban vagy a hidegebb napokon történő hőszivárgás többé nem okoz gondot, és így sokkal hosszabb fürdőszezonban lehet része.

UV sugárzás elleni védelem

Valószínűleg mindenkivel megesik, hogy úszás közben néha jobban leég, mint szeretne. Ezt a problémát hatékonyan oldják meg medencetetőink magasabb modelljei, amelyek alatt lehet úszni – az üvegezés elnyeli a bőrégést okozó sugárzást. Elteheti a napvédőkrémeket, és csak élvezheti a nyári felfrissülést a fedett medencéjében.

Biztonság

Végül, de nem utolsósorban a medencetető biztonsági funkciót is betölt. Legyen szó kisgyerekekről vagy háziállatokról, a tetőzet a zárható rendszereinkkel kombinálva teljesen kiküszöböli a beesés veszélyét, még akkor is, ha nyugtalan gyermeke egy óvatlan pillanatban megpróbálja manipulálni a medencetetőt.

Zdielať: